lokstallene

To av de tre lokstallene i Narvik eies av Narvikgården AS som nå vurderer å selge dem samlet. Den tredje lokstallen eies av Bane NOR. (Foto: Narvikgården AS)

Vurderer å selge Lokstall I og II

18. april 2019

Narvikgården AS vurderer å selge Lokstall I og II samlet og med en prisantydning på åtte millioner kroner. Det er store begrensninger på bruken av eiendommene.

Lokstall I ble bygget i 1903 og er tegnet av den kjente jernbanearkitekten Paul A. Due som også tegnet den første jernbanestasjonen i Narvik, jernbanehusene som nå står i Frydenlundsgata og vokterboligen i Kleiva.

Bygget har fredningsstatus og har behov for omfattende vedlikehold. Dette må skje i tett dialog med Riksantikvaren, heter det i annonsen som Narvikgården AS har lagt ut på finn.no.

Viktige kulturbærere
Lokstallen brukes jevnlig til ulike kulturmål som konserter og store middager og deler av lokstallen leies ut til det Narvikgården beskriver som «viktige kulturbærere i Narvik» og dette må en eventuell kjøper ta hensyn til. I annonsen skriver Narvikgården:

«Lokstall I benyttes sporadisk til kulturformål, herunder konserter, middager, bryllup osv, og kjøper forplikter seg til å stille eiendommen til disposisjon for kulturelle formål på lik linje og samme betingelser som tidligere eiere. Dette gir begrensninger på eiers bruk av eiendommen.»

Administrerende direktør Erik Sommerli i Narvikgården AS sier til Nytt fra Narvikregionen at dette vil være et ufravikelig krav i kontrakten med en eventuell ny eier.

– Det er en forutsetning at Lokstall I kan brukes også til kulturformål slik den nå har blitt gjennom mange år, sier Sommerli.

lokstall_I

I Vinterfestuka arrangeres det hvert år flere konserter i Lokstall I, som i år da Dance With a Stranger spilte for flere hundre feststemte. (Foto: Kjetil Moe/moemedia.no)

Lokstall II er definert som bevaringsverdig bygning og i reguleringsplanen er begge lokstallene tillatt benyttet til jernbaneformål.

Bane NOR er leietaker i Lokstall II og eier selv den tredje lokstallen som er bygd fast i Lokstall II.

Skriv inn søkeord og trykk Enter