ambulansehelikopter

Basen for ambulansehelikopteret blir midlertidig flyttet til Harstad. Det er ikke bestemt for den permanente basen skal etableres. (Illustrasjonsfoto: Luftambulansetjenesten HF)

Vil ha basen på Evenes

23. august 2019

Basen for ambulansehelikopteret må ligge på Evenes. Det mener regionrådene.

– Ingen ønsket en kamp mellom Harstad og Narvik om basen. Vi bestemte oss derfor for å peke på Evenes, som ligger midt imellom de to byene. De sier varaordfører Maria Serafia Fjellstad i Harstad kommune til Harstad Tidende.

Nå har både Sør-Troms regionråd og Ofoten regionråd gjort samme vedtak. De ønsker at den permanente basen skal etableres i Evenes kommune.

Base på Stangnes
Forsvarets oppbygging av flystasjonen på Evenes gjør at ambulansehelikopterbasen som til nå har vært etablert innenfor flyplassområdet ikke kan være der i fremtiden.

Ambulansehelikopteret blir nå flyttet til en midlertidig base på Stangnes i Harstad. Den skal være operativ der i midten av oktober.

Helt fra oppstarten i april 2015 har ambulansehelikoptertjenesten på Evenes leid lokaler i en av Forsvarets hangarer på den militære siden av Harstad/Narvik Lufthavn.

Ikke egnet tomt
I fjor skulle det bygges permanent base inne på den sivile delen av lufthavna, men prosjektet ble stoppet da det viste seg at Avinor ikke hadde egnet tomt å tilby flyplassen.

Luftambulansetjenesten HF nå både med å opprette en midlertidig helikopterbase i Harstad og utrede plassering av en ny permanent helikopterbase for regionen.

Utredning med forslag om plassering av ny permanent ambulansehelikopterbase for Midtre Hålogaland leveres 20. september. Permanent base skal stå klar til bruk om to til tre år.

Kritiserer Harstadpolitikerne
Den midlertidige basen i Harstad blir samlokalisert med det private helikopterselskapet Heli-Team AS. Bente Slåtto Steien som er daglig leder i Heli-Team kritiserer Harstadpolitikerne for at de ikke arbeider for å få basen permanent etablert i Harstad.

Hun etterlyser et langt sterkere engasjement for å få etablert en permanent base for helikoptrene i Harstad, skriver Harstad Tidende.

Skriv inn søkeord og trykk Enter