Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø.

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø foreslår å gi et tilskudd til junior-VM i alpint, men ikke så mye som arrangøren har søkt om. (Foto: Nordland fylkeskommune)

Vil gi en halv million til junior-VM

7. november 2019

Fylkesråd Ingelin Noresjø vil gi 500.000 kroner i tilskudd til gjennomføring av junior-VM i alpint i Narvik.

Narvik Alpin AS har søkt om en million kroner, men så mye penger er ikke fylkesrådet for næring innstilt på å bruke.

Behandles i fylkesrådet
– På bakgrunn av begrensede regionale utviklingsmidler reduseres et tilskudd til kr. 500.000,-, skriver Noresjø i sitt forslag.

Hun viser til at det er det er det samme beløpet VM-selskapet i Narvik har budsjettert med i inntekter fra Narvik kommune og Norges Skiforbund. Saken skal behandles i fylkesrådet i Nordland torsdag 14. november.

I saksfremlegget vises det til at det er gjort flere store investeringer for å bygge opp infrastruktur og utvikle Narvikfjellet som idrettsarena og anlegg for aktiviteter både for lokalbefolkningen og besøkende gjennom hele året.

Viktig steg på veien
– Det store målet er å få tildelt VM i alpint i 2027. Et vel gjennomført junior VM i 2020 er et viktig steg på veien mot et mulig alpint VM i Narvik i 2027, skriver Ingelin Noresjø.

I søknaden til Nordland fylkeskommune har Narvik Alpin AS lagt ved et budsjett som viser at mesterskapet koster vel 10,8 millioner kroner å arrangere.

Budsjettet balanserer ved betaling fra den enkelte nasjon på 3,3 millioner kroner, sponsor/profilering på 5,5 millioner kroner samt tilskudd på en halv million hver fra Norges Skiforbund og Narvik kommune og altså én million kroner i tilskudd fra Nordland fylkeskommune.

Det er Narvik Slalåmklubb som er tildelt mesterskapet som skal gå av stabelen fra og med 5. til og med 14.mars 2020.

Det er etablert et eget selskap for arrangementet, – Narvik Alpint AS. Eiere her er Narvikfjellet AS, Narvik Slalåmklubb og Alpin VM 2027 AS med en aksjepost på 33,33 prosent hver.

Oppdatert 18.11.19
Da fylkesrådet behandlet søknaden i sitt møte 14.november ble det gjort vedtak om å bidra med 100 000 kroner mer enn hva fylkesråden for næring først hadde innstilt på. Det ble dermed fattet vedtak om å bidra med inntil 600 000 kroner til Narvik Alpin AS

Skriv inn søkeord og trykk Enter