alpinecoaster_1

Det kan bli bygget en alpine coaster i Narvikfjellet. En slik spektakulær attraksjon er kostnadsberegnet til mellom 25 og 28 millioner kroner.

Vil bygge ny attraksjon i Narvikfjellet

12. desember 2018

Neste år kan byggingen av en ny spektakulær attraksjon starte i Narvikfjellet. En «alpine coaster» – en type berg og dalbane ned fjellsiden fra fjellheisrestauranten vil gi en unik opplevelse.

Utbyggingen i Narvikfjellet går for fullt, blant annet med å gjøre den nye gondolbanen klar for bruk. Nå kan det i tillegg bli bygd en ny spektakulær attraksjon.

Annonse

Annonse

En alpine coaster er en type berg- og dalbane hvor man sitter fastspent på kjelkelignende vogner som kjører nedover fjellsiden og hvor det er lagt inn hopp og bølger. Hastigheten er opp mot 40 kilometer i timen og appellerer til alle aldre. Vognene er drevet av tyngdekraften og man regulerer selv hastigheten ved hjelp av bremser.

Vognene er sikret til skinnene og kan ikke løsne underveis. Et avansert bremsesystem gjør i tillegg at man ikke kan kollidere med hverandre.

Denne videoen er tatt opp i alpine coasteren som er bygget i Churwalden i Sveits.

– Vi har fått et konkret tilbud fra den ledende leverandøren og jobber med finansieringen. Vi setter i gang så fort prosjektet er finansiert, muligens allerede til sommeren, sier daglig leder Florian Aschwanden i Narvikfjellet AS. Kostnadene er beregnet til mellom 25 og 28 millioner kroner.

Slike anlegg er forholdsvis enkle å bygge og det er ikke nødvendig med omfattende grunnarbeider.

En slik alpine coaster kan bli bygget i Narvikfjellet. (Foto: Pradaschier Adventure Mountain og Narvikfjellet AS)

– Vi ser på mulige plasseringer og planen er at man starter utenfor fjellheisrestauranten og kjører ned ca. 180 høydemeter på en svingete og actionfylt bane. Lengden vil være ca. 1.500 meter og dette vil være noe som passer både små og store. Det vil bli en morsom og spennende attraksjon, sier Aschwanden.

Tidenes reiselivssatsing skjer nå i Narvik

Les mer om Narvikfjellet AS

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter