fltta_2

Reguleringsplanen for inntil 50 boenheter i et nytt boligfelt på vakre Liland er nå klar.

Pål Iver velger seg Liland

14. desember 2018

Mens Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg april, velger Pål Iver Skogvold seg mer handfaste og helårige kvaliteter og sier: Jeg velger meg Liland. Skogvolds firma Pisko AS har nå reguleringsplanen klar for inntil 50 boenheter.

Hvorfor Liland?
Svarene kommer kjappere enn pennen klarer. – Jeg er heldig og har rorbu på Liland, og Liland har kvaliteter som bør deles med mange, sier Pål Iver Skogvold. Her er det engasjerte og involverende innbyggere, som tar godt i mot nye naboer. For båtinteresserte har vi regionens beste båthavn med kort vei til for eksempel gode kveiteplasser, for turinteresserte har idrettslaget lagt til rette med flotte turstier med rasteplasser.

Annonse

Annonse

– Så har vi selvsagt kystlaget og Liland brygge, som tar vare på båter og et unikt bryggemiljø. I tillegg til en masse aktiviteter, hvem har ikke hørt om BryggeQuiz, Bryggetreff, Storlygaraften og åpent nasjonalt mesterskap i tørskatorskhaudryling?

Liland har også området beste offentlige tilbud med barnehage, omsorgssenter og snart helt ny skole.  Gode servicetilbud og lokalt engasjement er viktig for å skape bolyst, forteller Skogvold som nå må trekke pusten.

Det skjer som kjent mye positivt i Evenes og i regionen for tiden. Jeg ønsker å legge til rette for størst mulig lokal verdiskapning som følge av Forsvarets etablering på flystasjonen, avslutter Pål Iver som nå har fått pusten tilbake.

pis

Pål Iver Skogvold

Variert bebyggelse, torg og marina
Området var delvis regulert til eneboliger, del av området var ikke regulert men satt av til boliger i kommunens arealplan.  Den nye reguleringsplanen omfatter variert bebyggelse når det gjelder størrelser og form på boenhetene, og rikelige arealer avsatt til friområder og lek.

– Det har vært viktig å gi strandsonen et så lite privat preg som mulig, så her er det avsatt plass til et torg og båtanlegg. Hvor ellers kan du ta morrakaffen på brygga, for så ta båten ut for å fiske ei kveite til middag, spør Pål Iver retorisk.

Området er regulert i rekordfart takket en svært velvillig og positiv kommune. Om alt går etter planen, begynner Pisko AS utbyggingen allerede til neste år.

fltta_nr_web

Det er lagt opp til variert bebyggelse når det gjelder størrelser og form på boenhetene, og rikelige arealer avsatt til friområder og lek. (Fotoillustrasjon)

Indrefileten
Tidligere rådmann i Evenes omtalte i sin tid området som indrefileten i Evenes. «Da blir det kilopris», repliserte en grunneier spøkefullt da hun skulle selge areal som inngår i området. Det hører med til historien at hun og kommunen ble vel forlikte om prisen uten å hente fram vekta.

– Javisst, dette er indrefileten. Ikke bare i Evenes, men i hele regionen understreker Pål Iver Skogvold. Markedet etterspør i økende grad sentrumsnære sjøtomter, du skal lete lenge før du finner det. Og få nå endelig med at området ligger solid innenfor den omtalte responstiden med ett kvarter til flystasjonen. Det gjør området attraktivt hvor en eller flere i familien har flystasjonen som arbeidsplass.

Oi, jeg glemte Joker
Pål Iver Skogvold var så visst ikke ferdig med opplistingen av Lilands kvaliteter.

– Få for all det med at det er snill gangavstand til verdens beste Jokerbutikk. Der et det åpent allerede klokka 8.

Evenes kommune arbeider for å tilrettelegge for veksten som kommer de neste årene. Les mer om kommunen.

Oppdatert 23.12.18
Tirsdag 18.desember ble reguleringsplanen godkjent i kommunestyret i Evenes. Hvor fort boligområdet kan utvikles er nå avhengig av interessen.

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter