medby_bjerkvik

Nå starter arbeidet med en områdeplan for Medby næringspark i Bjerkvik. Ca. 170.000 kvadratmeter skal reguleres. (Arkivfoto: Kjetil Moe/moemedia.no)

Utvikler næringspark i Bjerkvik

18. desember 2018

Bjerkvik er et attraktivt sted for etablering av virksomheter innen lager, transport og logistikk. Nå starter videreutviklingen av en stor næringspark på Medby.

For over ett år siden etablerte Posten sitt logistikksenter i Medby Næringspark i Bjerkvik, men flere etableringer har latt vente på seg. Nå varsler eierne av næringsparken at de starter arbeidet med en reguleringsplan som omfatter et areal på til sammen 170.000 kvadratmeter.

Annonse

Annonse

Stor tro på vekst
– Vi var i gang med reguleringsarbeidet for fire år siden, men avtalte med Statens vegvesen at vi skulle avvente arbeidet til de hadde det var klart hvor den nye E6 skulle gå. Det har tatt litt tid etter det, men nå går vi i gang, opplyser daglig leder Kjetil Strømseng Paulsen i Medby Næringspark AS.

Etter planen skal E6 legges på en ny bru over Medbyelva. Ved Medby næringspark skal det bygges et  T-kryss med adkomst til næringsparken. Krysset skal også fungere som reserveankomst til Elvegårdsmoen og for en ny vei til boliger i området.

Dette er en del av reguleringsplanen for ny E6 mellom Stormyra på Øyjord og Bjerkvik som er vedtatt. Det er usikkert når arbeidene som tidligere har vært kostnadsberegnet til vel 1,2 milliarder kroner kan starte.

ny_e6_medby_bjerkvik

En ny E6 skal etter planen legges nedenfor dagens E6 på Medby.

Eierne av Medby Næringspark har stor tro på vekst i Bjerkvik.

– Vi får noen henvendelser, men det dreier seg ofte om mindre aktører som ikke har behov for større areal. Dersom området deles opp i mange små virksomheter vil det begrense muligheten for aktører med behov for større areal og vi har derfor valgt å bruke tiden, sier Strømseng Paulsen.

Godt egnet sted
Selskapet har vært dialog med større aktører, men det er ikke er tatt beslutninger om nye etableringer. At Hålogalandsbrua nå er tatt i bruk vil føre til økt interesse for Bjerkvik, mener han.

– Nå når brua er på plass tror vi flere vil oppdage hvor kort vei det er mellom Narvik og Bjerkvik i både tid og kjøreavstand. Flere vil få øynene opp for at Bjerkvik er et veldig godt egnet sted å ha virksomhet innen lager, transport og logistikk, sier Kjetil Strømseng Paulsen.

posten_bring_bjerkvik

Posten og Brings logistikksenter ble åpnet våren 2017 og håndterer 1,3 millioner pakker og over 50.000 tonn gods i året.

Nettopp Bjerkviks beliggenhet ble avgjørende da Posten valgte å etablere sitt logistikksenter til næringsparken på Medby. Senteret åpnet i mai 2017 og samlet da hele postens logistikkvirksomhet i Lofoten, Vesterålen, Harstad, Narvik og Indre Troms. 120 personer var tilknyttet logistikksenteret da det åpnet.

Medby Næringspark eies av Barlindhaug Eiendom, Narvikgården, Ofoten Sparebank og Idar Hanssen. Barlindhaug er største aksjonær med vel 56 prosent av aksjene.

Narvikregionen har mange ulike typer areal som er regulert til næringsformål og areal som er avsatt til næring i ulike kommuneplaner.

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter