mein-schiff-4

«Mein Schiff 4» kommer i 2020 og kan ha 2790 passasjerer om bord.

Venter rekordår for cruisetrafikk

26.oktober 2018

Langsiktig og målrettet arbeid gir resultater. Nå venter flere år med historisk mange cruiseanløp til Narvikregionen.

De siste årene har Grethe Parker opplevd sterk økende interesse for Narvik blant rederiene. Hun har tittelen cruisekoordinator og kan nå fortelle at 22 cruiseskip har meldt sin ankomst i 2019. Disse skipene har plass til nærmere 29.000 passasjerer.

Lagt til rette
– Det er dobbelt så mange skipsanløp som i år og vi har allerede fått meldt 23 anløp i 2020, opplyser Grethe Parker fornøyd. Og det stopper ikke der, allerede nå er det meldt om 11 cruiseanløp i 2021. I år har det vært 13 anløp med i underkant av 11.000 passasjerer.

Det er Narvik Havn KF som utholdende har lagt til rette for arbeidet med å få Narvikregionen tilbake på cruisekartet. Grethe Parker poengterer at langsiktig og målrettet arbeid bare er en av flere faktorer som er utløsende for den økte interessen.

Annonse

Annonse

– Vi har de siste årene fått flere gode produkt i regionen og det leveres med en høy grad av kvalitet og service. Jeg ønsker enda flere volumprodukter og ser frem til at den nye gondolen kan tas i bruk og forhåpentlig også et chartertog på Ofotbanen i tillegg til alt det andre vi har å by på i hele regionen, sier Parker.

Mange nye skip
At det de neste årene blir bygd mange nye skip som ser etter nye destinasjoner er også en faktor som slår positivt ut for Narvik. Det skal bygges rundt 100 nye skip de neste årene, skip som i gjennomsnitt har 4000 passasjerer. Dette er for det meste skip som kommer i tillegg til de som allerede er i bruk i dag.

cruise_gretheparker

Nylig var Grethe Parker på et stort arrangement for cruisenæringen i Lisboa. Hun var bedt om å presentere mulighetene og tilbudene i Narvikregionen og interessen var stor.

– At det nå er vedtatt å bygge en kai som kan ta imot de største cruiseskipene i verden er selvsagt også noe som bidrar til å øke interessen, sier Parker. I et videointervju forteller havnedirektør Rune J. Arnøy om byggingen av den nye kaia.

Den nye kaia til 161 millioner kroner skal etter planen være ferdig om ett år og vil da kunne ta imot skip som er opptil 350 meter.

Det største skipet som til nå har meldt sitt anløp er «Mein Schiff 4» fra rederiet TUI Cruises som kommer i 2020. Skipet er 293 meter langt og kan ha 2790 passasjerer om bord.

«Queen Elisabeth» som la til kaia på Fagernes i sommer var til nå det største cruiseskipet som besøkt Narvik, det hadde vel 2000 passasjerer om bord.

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter