jernmalmpellets

Jernmalmpellets gir fortsatt milliardoverskudd for LKAB. (Foto: LKAB)

Milliardoverskudd for LKAB

25. oktober 2019

Av en netto omsetning på vel 7,7 milliarder svenske kroner fikk LKAB et resultat på over 3,1 milliarder kroner etter tredje kvartal.

Omsetningen de ni første månedene i år økte med 28 prosent sammenlignet med i fjor og da september var over kunne LKAB notere et overskudd på vel 9,7 milliarder kroner hittil i år. Det er en økning på 96 prosent sammenlignet med de ni første månedene i 2018.

I en pressemelding skriver selskapet at resultatforbedringen i hovedsak skyldes høye jernmalmpriser og en sterk dollarkurs.

Produserte mer
Ved starten av tredje kvartal var spotprisen på jernmalm ca. 125 dollar per tonn, senere har prisen sunket noe og ved utgangen av kvartalet var prisen 93 dollar per tonn. Det gir en gjennomsnittspris på 102 dollar per tonn.

LKAB produserte mer, men leverte noe mindre i tredje kvartal i år sammenlignet med i fjor.

– Pressede marginer hos stålprodusentene i kombinasjon med høye jernmalmpriser bidrar til et markedsklima med dempet etterspørsel etter spesielt høyforedlede jernmalmsprodukter, sier konsernsjef Jan Moström i LKAB.

Stabil produksjon
Produksjonsstabilitet er et av selskapets fokusområder. Å maksimere volumene som produseres i det nåværende produksjonssystemet trekkes frem som viktig for fremtidige investeringer.

– Det er en glede å se at vårt arbeid med å oppnå en mer stabil produksjon gir resultater, sier Moström.

Produksjonen i tredje kvartal var 7,3 millioner tonn, en økning fra 6,8 millioner tonn i fjor. I tredje kvartal leverte LKAB 5,5 millioner tonn og 79 prosent var høyforedlet pellets.

Skriv inn søkeord og trykk Enter