cruiseill_1

Illustrasjon: Norconsult.

Gjør klart for de største cruiseskipene

19.oktober 2018

Narvik Havn investerer over 160 millioner kroner i en ny kai, nesten midt i sentrum. Om ett år vil Narvik kunne ta imot verdens største turistskip med flere tusen passasjerer.

 

Narvik Havn har gjennom mange år satset på å få flere anløp av turistskip og investeringen som nå gjøres legger grunnlaget for vekst og utvikling i enda mange år.

Langsiktig satsing
– Den langsiktige og målrettede satsingen som vi i Narvik Havn har gjort gjennom Cruise Narvik gir nå resultater, forteller havnedirektør Rune J. Arnøy.

Allerede i 2019 har 22 skip meldt sin ankomst med om lag 28 500 passasjerer og det er allerede klart at enda flere skip vil besøke Narvik i 2020.. Mot slutten av 2020 kommer blant annet «Mein Schiff 4» som har en kapasitet på 2800 passasjerer.

Til nå er «Queen Elisabeth» det største turistskipet som har besøkt Narvik og hadde rundt 2000 passasjerer om bord. Ulempen er at både dette skipet og andre større turistskip har vært nødt til å legge til et stykke utenfor sentrum, ved et kaianlegg som også blir brukt til lasting av malm og annet gods.

Annonse

Annonse

Arbeidet med den nye cruisekaia eller sentrumskaia som den også blir beskrevet som starter etter planen rundt årsskiftet og skal være ferdig i oktober neste år. Kaia vil bli 150 meter lang og kunne ta imot skip som er opptil 350 meter. I bruttotonnasje er disse skipene større enn de største malmskipene som anløper Narvik.

Stor betydning
Etter at bystyret i Narvik nylig ga Narvik Havn klarsignal til å investere i den nye kaia har det kommet mange positive tilbakemeldinger.

– Ja, det er svært positive tilbakemeldinger. Man ser på det vi gjør som et godt bidrag for å sørge for at vi får vekst innenfor reiseliv og næringsliv generelt. Dette kommer hele regionen til gode og vi har mye å vise frem, poengterer havnedirektøren. Han trekker frem jobben som er gjort i Cruise Narvik og samarbeidet med Visit Narvik.

– Denne kaia vil få stor betydning, sier Rune J. Arnøy og viser til at mye av det som skjer innen reiselivet i Narvikregionen henger sammen.

– Det handler om å legge til rette for en positiv utvikling og vi har mye å vise frem i hele regionen, ikke bare i Narvik sier Arnøy.

Les mer om Narvik Havn KF
Les mer om Visit Narvik

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter