bjerkvik_sentrum

Eierne har ventet i flere år på å få bygge i Gratangen. Nå flytter de bedriften med 20 ansatte til Bjerkvik. (Arkivfoto: Kjetil Moe/moemedia.no)

Flytter med 20 ansatte til Bjerkvik

11. oktober 2019

I over 60 år har bedriften holdt til i Gratangen. Nå flytter de til Bjerkvik.

Jenssen Entreprenør har i flere år ventet på å få bygge et nytt og moderne bygg i Gratangsbotn. Tomten var klar, men etter å ha ventet i tre år på byggetillatelse har firmaet fått nok og flytter nå hele virksomheten til Bjerkvik.

– Tålmodigheten tok slutt og vi bestemte oss for å flytte. Da tilbudet om å leie i Bjerkvik kom på bordet grep vi sjansen, sier daglig leder Carl Gunnar Jenssen til Harstad Tidende.

Han legger til at eierne hadde en drøm om et nytt bygg i Gratangsbotn, men selv om de gjerne skulle fortsatt i Gratangen innrømmer han at Bjerkvik er en mer sentral plass for deres virksomhet.

En langvarig politisk lokaliseringskrangel om hvor en ny brannstasjon i Gratangen skal bygges er årsaken til at bedriften nå har gitt opp. Den aktuelle tomten ble sett på som en av flere aktuelle tomter for ny brannsasjon.

Avtroppende ordfører i Gratangen, Eva Ottesen beklager sterkt at kommunen mister 20 arbeidsplasser.

– Ikke bare mister kommunen skatteinntekter, men spørsmålet er også hvordan kommunen oppfattes i næringsspørsmål, sier hun til Harstad Tidende.

Jenssen Entreprenør ble startet i 1958 og har de siste årene vunnet stadig flere kontrakter. I fjor var det sju ansatte i selskapet, i dag er det 20.

Den store veksten kom da de ble underleverandør for Svevia som har Nord-Norges største driftskontrakt på fylkes- og riksveien.

Selskapet hadde en omsetning på nærmere 18 millioner kroner i 2018 og fikk et resultat før skatt på 2,8 millioner kroner. Jensen Entreprenør eies av Carl Gunnar Jenssen og hans bror Nils Kåre Jenssen.

Les mer om Jensen Entreprenør

Skriv inn søkeord og trykk Enter