fly_norwegian_vinge

Det har aldri reist så mange passasjerer til og fra flyplassen på Evenes som i år.

Flere flypassasjerer enn noen gang

10. desember 2018

Aldri før har så mange passasjerer reist til og fra flyplassen på Evenes som i år. Ved utgangen av november hadde 710 595 passasjerer reist til og fra Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

Sammenlignet med samme periode i 2017 er økningen på 0,9 prosent og utgjør 7.263 passasjerer. Det var en liten nedgang i novemver måned, men det har vært en enorm vekst i antall passasjerer de ti siste årene. Det er nå over 50 prosent flere passasjerer som reiser til og fra Evenes enn det var i 2007.

Annonse

Annonse

Utvidet sesong
Det har vært en positiv utvikling over mange år og stadig flere bruker flyplassen til både innenlands- og utenlandsreiser. Økningen i år forklares blant annet med at charterselskapene har hatt en utvidet sesong sammenlignet med 2017. Det har også vært fullere fly enn tidligere noe som er positivt for økonomien til flyselskapene.

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes har et godt utbygd rutetilbud der rutene i all hovedsak går fra/til Oslo, men også til Trondheim, Tromsø og Andøya i tillegg til charterrutene.

Antall daglige ruter varierer mellom ukedagene, Norwegian har fire flyavganger/ankomster til Oslo lufthavn alle hverdager, mens SAS har tre flygninger. På hverdagene har Widerøe sju avganger/ankomster, de fleste til/fra Bodø og noen til/fra Tromsø.  Det er også mulig å fly Widerøe mellom Evenes og Andøya.

Lørdager har Norwegian to avganger til Oslo + en ekstra i november og desember, mens SAS flyr én avgang på lørdagene til/fra Oslo. Widerøe har to fly på lørdager. Søndagene er en større reisedag og da har Norwegian tre avganger og SAS to. Søndager har Widerøe fem avganger.

tyrkia_ving_fly

Tyrkia har vært et etterlengtet reisemål. Neste år er landet ett av flere du kan fly direkte til fra Evenes. (Foto: Ving).

Charter til Tyrkia
Flyplassen har over flere år vært svært populær for sydenreisende. Nå på vinteren er det to avganger ukentlig til Grand Canaria. Når sommerprogrammet starter vil det bli ruter til Kreta, Bulgaria, Kroatia, Tyrkia, Rhodos og til Alicante.

– Vi er svært glad for at Tyrkia er tilbake. Vi har mange erfarne charterreisende til Tyrkia og denne destinasjonen har vært etterspurt av mange, forteller Monica A. Gundersen som er leder for forretningsutvikling og administrasjon hos Avinor på flyplassen. Hun er også glad for at Rhodos er tilbake på charterprogrammet.

– Jeg håper folk verdsetter disse rutene. Både Tyrkia og Rhodos har vært etterspurt av mange og nå håper jeg at folk reiser slik at vi får beholde dem, sier Gundersen.

Den sivile delen av flyplassen er utenom kommunen den største arbeidsplassen i Evenes, totalt 220 ansatte har sitt daglige virke på flyplassen.

Nå bygges også den militære delen av flyplassen ut og i løpet av noen få år vil det være 400 – 500 ansatte på Evenes flystasjon samt rundt 300 vernepliktige.

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter