arcrace_narvik_2015

Også i 2015 ble finalen i Arctic Race of Norway arrangert i Narvik. (Foto: ASO/P.Ballet)

Finale og folkefest i Narvik

22. november 2018

Finalen i Arctic Race of Norway avsluttes i Narvik neste år. Sist det skjedde sto 40.000 personer langs løypa.

Verdens nordligste sykkelritt for profesjonelle arrangeres neste år for syvende gang. I år ble bildene fra sykkelrittet kringkastet til millioner av TV-seere i 190 land. Arctic Race of Norway skaper stor oppmerksomhet, men ikke minst et stort engasjement alle stedene rittet arrangeres.

Annonse

Annonse

Fire etapper
Neste år arrangeres Arctic Race of Norway i perioden 15. – 18.august 2019 og består av fire etapper som til sammen utgjør nesten 70 mil.

Torsdag 15.august arrangeres første etappe fra Å til Leknes i Lofoten, dagen etter går andre etappe fra Henningsvær til Svolvær og lørdag 17.august går tredje etappe i Vesterålen.

Den store finaledagen starter rytterne i Lødingen og sykler en 166,6 kilometer lang løype via Grovfjord og opp til Holmvann på Herjangsfjellet, forbi Bjerkvik og over Hålogalandbrua og til Narvik by der finalen avsluttes med tre runder rundt sentrum.

kaert_narvik

– Finaleetappen er mer variert enn de andre og jeg tror det vil være et åpent race helt inn til mål i Narvik, sier Thor Hushovd. Den tidligere verdensmesteren og vinneren av det første Arctic Race er ambassadør for rittet.

Entusiastisk samarbeid
Også da finalen ble arrangert i Narvik i 2015 ble det syklet flere runder rundt sentrum. Dette er en publikumsvennlig løype som gjorde at mange tusen mennesker fikk med seg sykkelfesten.

Arctic Race of Norway har på få år blitt selve symbolet på hva man kan få til igjennom bredt og entusiastisk samarbeid. Arrangementet har blitt et populært «felleseie» som utløser vilje og mulighet til å utvikle samarbeid av ulike konstellasjoner.

I følge Knut Eirik Dybdal som er daglig leder i Arctic Race of Norway er det ikke tilfeldig at rittet ender opp i alpinanlegget i Narvik i 2019.

– Arctic Race of Norway har blitt en suksess fordi hele Nord-Norge har stått bak og jobbet sammen. Nå står vi samlet bak Narvik som Nord-Norges og hele Norges kandidat til å arrangere VM i alpint, sier Dybdal.

– Dette er et nordnorsk arrangement og det passer godt inn i det vi er opptatt av og fokuserer på, nemlig at Nord-Norge går sammen om noe, sier ordfører Rune Edvardsen i Narvik kommune.

Med så stor internasjonal oppmerksomhet vil han bruke muligheten også til å markedsføre Narvik som VM-kandidat. Det legges blant annet opp til flere markeringer der kjente skipersonligheter blir invitert.

rune_knut_erik_web

Ordfører Rune Edvardsen i Narvik kommune sammen med daglig leder Knut Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Spektakulære bilder
Ordfører Rune Edvardsen er veldig glad for at Arctic Race besøker Narvik for tredje gang og denne gangen skal Hålogalandsbrua for første gang tas i bruk i forbindelse med sykkelrittet.  Det vil bli spektakulære bilder da rytterne sykler over Norges nest lengste hengebru med et fritt spenn på 1145 meter.

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway ble arrangert i 2013. Finalen ble arrangert i Narvik i 2015 og målgang på den første etappen i 2017 var også i Narvik.

Annonse

Annonse

arcrace_narvik_2017

Sist gang Arctic Race of Norway ble arrangert i Narvik var i 2017, da var det målgang i første etappe. (Foto: ASO/P.Ballet)

Skriv inn søkeord og trykk Enter