forcit

Det finske Forcit-konsernet er en ledende produsent av sivile og militære eksplosiver. (Foto: Forcit)

Sprengstoffleverandør etablerer seg

6. mai 2019

Nordens største sprengstoffleverandør etablerer seg nå i Bjerkvik. I starten skal avdelingen ha to til tre ansatte.

– Bjerkvik har en strategisk plassering og ligger veldig sentralt for alt som skal skje i området de neste årene. Det sier områdeansvarlig Roger Langseth i Forcit Norway AS.

Fabrikker i Finland
Selskapet ble etablert i Norge i 2012 og er en del av det finske Forcit-konsernet som er en ledende produsent av sivile og militære eksplosiver. Konsernet er 125 år og har hatt stor vekst de siste årene.

Forcit utvikler, produserer og selger eksplosiver, hovedsakelig i det nordiske markedet. Sprengstoffet produserer ved fabrikker i Finland og importeres til Norge.

De norske kundene er i hovedsak gruver-, pukkverk og entreprenørbedrifter. Selskapet har utviklet en egen teknologi, maskineri og sprengstoffer som er spesielt godt egnet til norske tunnelprosjekter. I Nord-Norge arbeider selskapet blant annet med Skarbergtunnelen på E69 ved Honningsvåg.

Ble ønsket velkommen
– I Bjerkvik blir vi i første omgang tre ansatte og så får vi se etter hvert. Nå har vi lyst ledig en av stillingene og flere kommer etter hvert, sier Roger Langseth som er områdeansvarlig for Forcit i Nord-Norge. Han opplyser at avdelingen i Bjerkvik skal ha en egen ladebil.

– Vi har inngått leieavtale for lager og kontorer og vi har blitt tatt godt i mot. Jeg har blant annet nylig snakket med Futurum AS som ønsket oss velkommen og som informerte om mye spennende som skjer i regionen, sier Langseth.

Administrerende direktør Terje Steinsund i Futurum AS opplyser at selskapet jevnlig er i dialog med firmaer som vurderer etablering i Bjerkvik.

– Vi bistår og tilrettelegger dersom det er ønskelig, det er en prioritert oppgave for oss, sier Steinsund som viser til at det nå skal arbeides med en egen Bjerkvikstrategi for vekst og utvikling.

Skriv inn søkeord og trykk Enter