rune2_17mai

Ordfører Rune Edvardsen snakket om nye Narvik kommune i sin 17.mai-tale. (Foto: Kjetil Moe/moemedia.no)

– Det skal være lys i kommunehusene

19. mai 2019

– Den nye kommunen skal være tilstede og gjøre mest mulig av jobben der folk bor. Det sa ordfører Rune Edvardsen i Narvik kommune i sin 17.mai-tale.

Han skrev seg inn i historiebøkene Rune Edvardsen, da han holdt den siste 17.mai-talen i dagens Narvik kommune. Og Narvikordføreren brukte deler av talen sin på å snakke om den nye kommunen.

Helt ny kommune
– De av dere som tror at vi skal slå sammen tre kommuner, Narvik, Ballangen og halve Tysfjord, tar feil. De som tror Narvik «overtar» Ballangen og Kjøpsvik tar også feil, sa Rune Edvardsen.

Han slo kategorisk fast at 1.januar 2020 etableres det en helt ny kommune.

– For vi legger formelt og reelt ned tre kommuner og etablerer en ny kommune som også skal hete Narvik. Vi skal bygge en ny organisasjon, vi skal bygge en ny, felles kultur. Fra kommende årsskifte er vi alle en del av en helt ny kommune, understreket han i talen.

Et godt samarbeid
Rune Edvardsen roste jobben ansatte og politikerne i de tre kommunene har gjort. Han viste til at det har vært et godt samarbeid og en god tone også når det har vært ulike synspunkt.

I talen viste han stor forståelse for ansatte i dagens tre kommuner som opplever arbeidet med å etablere den nye kommunen som krevende og som lurer på hvordan de viktigste tjenestene skal utføres i fremtiden.

– Det skal være lys i kommunehusene også i fremtiden, den nye kommunen skal være tilstede og gjøre mest mulig av jobben der folk bor, sa han før han understreket at det må jobbes hardt for å legge til rette for gode arbeidsplasser i hele den nye kommunen.

Jobb nr. 1
– I dagens Narvik har vi sagt at nye arbeidsplasser er jobb nr. 1. I Nye Narvik blir det enda viktigere, sa Edvardsen og la til at det er viktig å fremsnakke hverandre og felles styrker.

I 17.mai-talen snakket Rune Edvardsen også om debattklimaet, spesielt i sosiale medier. Han oppfordret til raushet i debattene og at debattantene ikke er så raske med å dømme hverandre.

Se og hør hele 17.mai-talen her.

Skriv inn søkeord og trykk Enter