Elvegårdsmoen

Her klargjøres det for å bygge en teltleir for 2000 personer. (Foto: Jonny Karlsen/Forsvarets Forum)

Bygger teltleir for 2000 personer

10. september 2019

På Elvegårdsmoen i Bjerkvik bygges det nå en øvingscamp som kan ta imot inntil 2000 personer.

Et område på flere tusen kvadratmeter er ryddet og planert og det skal etableres store telt for forlegning i tillegg til sanitærløsninger og kjøkken/messe.

Det er Forsvarsbygg som har fått i oppdrag fra Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) å tilrettelegge en øvingscamp for inntil 2000 personer på Elvegårdsmoen.

– Fra vår del er det snakk om å lage ny infrastruktur for å tilrettelegge for teltområdene, sier prosjektsjef Odd Arnold Graabræk og prosjektleder Børge Andreassen fra Forsvarsbygg til Forsvarets Forum.

Teltene som skal settes opp blir leid inn i forbindelse med den store NATO-øvelsen Cold Response. Om lag 13.000 norske og allierte soldater skal delta i øvelsen som arrangeres i mars neste år.

Øvelsesområdet strekker seg fra Evenes i sør til Bardufoss i nord.

Forsvaret må ha et sted soldatene kan bo og erfaringene fra øvelsen Trident Juncture i 2018 viser at store telt fungerer fint. Den gang ble det etablert rundt 50 midlertidige teltleirer for å huse 5500 soldater.

Nylig startet Målselv Maskin & Transport med grunnarbeidene på Elvegårdsmoen. Arbeidene skal etter planen være ferdig tidlig i november. Kontrakten med selskapet er på vel 21 millioner kroner, men totalt vil det bli brukt nærmere 40 millioner kroner inkludert alt elektrisk og IKT.

I tillegg kommer kostnadene for leie av teltene.

Skriv inn søkeord og trykk Enter