narvikfjellet_4

«Mer spektakulær heisbasert skikjøring ned mot en fjord finnes faktisk ikke noe sted i verden», skriver Dagens Næringsliv om Narvikfjellet. (Foto: Kjetil Moe/moemedia.no)

Landets mest urbane skianlegg

4. november 2018

«Narvik er både landets mest urbane skianlegg og tilbyder av Norges råeste heisbaserte frikjøring». Dagens Næringsliv sparer ikke på superlativene når de skal beskrive alpinanlegget i Narvik.

I ti år har Dagens Næringsliv testet norske alpinanlegg og rangert de beste anleggene i Norge. Nå har avisens eksperter gitt Narvikfjellet 8.plass på en liste av 25 alpinanlegg.

De siste årene har alpinanlegget i Narvik klatret høyere på listen og er nå inne på topp 10. Det er opp fire plasser fra 2017.

Annonse

Annonse

Dagens Næringsliv gir poeng ut fra flere kriterier som blir vurdert i hvert anlegg. Totalt kan det oppnås 36 poeng og i år har avisens eksperter gitt Narvik 23 poeng. To-tre poeng mer hadde kvalifisert for plassering helt i toppen av listen, men lavere score for barneområde og terrengpark trekker ned. Testvinneren ti år på rad er Hemsedal med 32 poeng.

Spennende kontrast
I omtalen av Narvikfjellet trekkes det frem at den nye gondolen åpnes før sesongen starter for fullt:

«Når Narviks nye stolthet åpner i midten av desember håper de det skal være med å påvirke at det blir Nordlendingene som får arrangere alpin-VM i 2027. Blir de valgt som arrangørby kan de vise verden den uhyre spennende kontrasten som bor i dette alpinanlegget. Narvik er både landets mest urbane skianlegg og tilbyder av Norges råeste heisbaserte frikjøring».

nygondol

Den nye gondolen skal åpnes 21.desember. (Foto: Forte Narvik)

Avisen slår også fast at det er helt unike forhold ved Narvikfjellet:

«Fra bykjernen tar skiheisene deg opp til 1000 meters høyde. Legger du til 30 minutters gange med feller under skiene har du over 1000 høydemeters frikjøring i bratt terreng foran skituppene. Mer spektakulær heisbasert skikjøring ned mot en fjord finnes faktisk ikke noe sted i verden».

Attraktiv skidestinasjon
Daglig leder Lise Janita Hansen i destinasjonsselskapet Visit Narvik mener kåringen i Dagens Næringsliv viser at Narvikfjellet er på rett spor og at alle som er opptatt av alpint og skisport følger med på hva som skjer.

– Investeringene som gjøres er langsiktige og gjør Narvikfjellet til en attraktiv skidestinasjon med de fortrinnene Dagens Næringsliv sikter til i saken, sier Hansen og mener det er naturlig at verden åpner øynene for et skianlegg som ligger midt i en by med alle fasiliteter.

lisejanitahansen

Daglig leder Lise Janita Hansen i Visit Narvik

– Vi har det urbane, men vi har også nærmest uberørt natur i regionen og vi har feks. Polar Park hvor man kommer tett på ulver og andre dyr. Det er kombinasjonen av alt dette som gjør denne regionen så unik og eksotisk for de som besøker oss, sier Hansen som ser frem til den kommende vintersesongen.

Se nordlyset danse
– Med ny bru og kortere avstand til Evenes vet vi også at bedriftsmarkedet sørpå allerede denne vinteren vil legge til rette for flere hundre gjester som vil stå på ski i urbane omgivelser. Her kan det shoppes, her kan det spises gourmetmat og her kan man se nordlyset danse over himmelen, sier reiselivssjefen og viser til at Narvik som destinasjon blir løftet frem som litt mer eksotisk enn alpebyene mange har reist til flere ganger.

– Narvik kan tilby noe unikt og derfor blir Narvik som skidestinasjon lagt merke til av flere agenter som opprinnelig drev med alpereiser, sier Hansen som er sikker på at Narvikfjellet vil gjøre seg godt bemerket også i fremtiden i tilsvarende kåringer som den Dagens Næringsliv nå har gjort.

Bli bedre kjent med Narvikfjellet.

Her får du inspirasjon til å oppleve Narvikregionen.

Annonse

Annonse

Skriv inn søkeord og trykk Enter