villmarksliv11

Stort engasjement i Bjerkvik sørget for at Markus Holmer havnet på forsiden av bladet Villmarksliv. (Faksimile)

Bjerkvik kuppet Villmarksliv – ville ha Markus på forsiden

29. oktober 2019

Bygda kuppet bokstavelig talt forsiden til den siste utgaven av bladet Villmarksliv.

– Vi måler regelmessig tre ulike forsidemotivers popularitet før vi bestemmer oss for hvilken vi skal satse på, forteller redaktør Knut Brevik.

–Men denne gangen skjedde det noe merkelig etter et par dagers måling, legger han til.

5-siders reportasje
– Interessen var voldsom, og svært tydelig i favør av en forside med en glad fisker og to fine røyer, sier Breivik.

Den glade fiskeren er Markus Holmer (red.anm: feil navn i Villmarksliv) fra Bjerkvik. Han og faren gikk en 43 dager lang fisketur i sommer fra Sirma i Finnmark til Bjerkvik i Nordland. Det er en tur på 67 mil, og det resulterte i mye fin fisk, spennende opplevelser og en 5-siders reportasje i Villmarksliv. Og altså en av tre forsidealternativer.

Aldri tidligere sett
Så populær var forsiden, at hele 94 % likte den, og ga uttrykk for at de kunne tenke seg å kjøpe den utgaven av Villmarksliv.

– Vi skjønte ingenting, for så høye tall har vi aldri tidligere sett. Så gikk vi inn i kommentarfeltet til undersøkelsen, og da forstod vi sammenhengen, forteller redaktøren i Villmarksliv.

Slekt, venner og sambygdinger hadde mobilisert voldsomt for å få fram sin foretrukne forside med Markus Holmer. Og det er helt greit, sier Brevik.

– Så lenge de liker forsiden og attpåtil vil kjøpe bladet, er vi fornøyde. Dessuten var det ikke bare folk fra Bjerkvik og omegn som likte forsiden. Før mobiliseringen fra nord var den faktisk også suverent mest populær – også i andre deler av landet enn Bjerkvik, ler Brevik.

Skriv inn søkeord og trykk Enter