carola

Få Skandinaviske artister gjennom tidene har hatt en så eventyrlig karriere som Carola. I august vil hun la seg høre i Bromsgårdparken i Narvik.

Vil gi tilskudd til Narviks nye festival

19. april 2019

Næringsfondet er nesten tomt, men rådmannen i Narvik foreslår å gi musikkfestivalen Haikjeften et tilskudd på 50.000 kroner. Festivalen arrangeres i Bromsgårdparken 23. og 24.august i år.

Hele programmet er ikke offentliggjort, men det er allerede klart at Sondre Justad, Lind+Nilsen+Fuentes+Holm, Kristian Kristensen og Carola blir å se i Bromsgårdparken i august.

Bør bevilge noe
Stein Hjertholm er initiativtaker til festivalen og blant arrangørene er også Stiftelsen Vinterfestuka og musikkselskapet HES som driver flere andre norske festivaler som Verket i Mo i Rana.

Festivalarrangørene har søkt Narvik kommune om et tilskudd på 200.000 kroner, men så mye penger finner ikke rådmannen i kommunekassa.

Han mener likevel det bør bør bevilges noe for å vise at kommunen støtter tiltaket og foreslår at det gis 50.000 kroner i tilskudd fra næringsfondet.

– En sommerfestival vil kunne gi positive ringvirkninger. Den vil være et spennende tilbud til folk i Narvikregionen og tilreisende, en profilering av Narvikregionen som arrangementsby, og vise at vi har mye å tilby som vertskapsby til et alpin-VM i 2027, skriver rådmannen i et forslag som er sendt til politisk behandling.

Trivsel og bolyst
Festivalen har som mål å bli en stor kulturaktør som skal bidra til trivsel og bolyst og vil være et bidrag til et mer levende kulturliv i hele regionen.

Fremover, Nordkraft, Quality Hotel Grand Royal og LKAB er blant bedriftene som har skrevet sponsoravtale med festivalen.

Billettsalget er allerede godt i gang. Les mer om festivalen her

haikjeften

Skriv inn søkeord og trykk Enter